Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri
Audi
Tehnologie
Experimentați muzica într-un mod nou în mașină

Experimentați muzica într-un mod nou în mașină

Prin integrarea Apple Music în modelele selectate, Audi creează o experiență de divertisment impecabilă pentru clienți.

Text: Nadia Riaz-Ahmed - Foto: AUDI AG - Timp de citire: 3 min

Q8 e-tron: Consumul de energie electrică combinat1: 20,26-25,58 kWh/100 km (WLTP); emisii de CO2 combinate1: 0 g/km (WLTP)

Pentru vehicul sunt disponibile doar valorile de consum și emisii conform WLTP și nu conform NEDC.

Cu Apple Music, nu numai că vă puteți asculta melodiile preferate în mașină, dar puteți descoperi și muzică nouă - în biblioteca muzicală a serviciului de streaming premium cu peste 90 de milioane de melodii.

Cu Apple Music, nu numai că vă puteți asculta melodiile preferate în mașină, dar puteți descoperi și muzică nouă - în biblioteca muzicală a serviciului de streaming premium cu peste 90 de milioane de melodii.

Mașina devine din ce în ce mai mult un spațiu foarte personal. Un spațiu care deschide o lume de experiențe care depășește cu mult transportul de la A la B. Lumea cotidiană și cea profesională se contopesc aici, iar vehiculul devine un refugiu mobil care oferă ocupanților tot mai multe opțiuni individuale. Mașina devine un „spațiu de locuit”, un adevărat „dispozitiv creator de experiențe”. Acest lucru devine clar atunci când vine vorba de muzică. Audi utilizează în mod sistematic oportunitățile oferite de digitalizare și își intensifică colaborarea cu Apple. Serviciul de streaming Apple Music este acum disponibil pe anumite modele. Cu acces direct la melodiile preferate, Audi oferă o experiență digitală personală în autovehicul. Apple Music este integrat direct în sistemul de infotainment, astfel încât serviciul de streaming poate fi utilizat fără a fi necesară asocierea iPhone-ului. Utilizatorii trebuie pur și simplu să se conecteze la noua aplicație din interfața multimedia (MMI) cu ID-ul Apple. Acest lucru nu numai că vă oferă acces direct la biblioteca muzicală completă a Apple, cu peste 90 de milioane de melodii și 30.000 de liste de redare curatoriate, dar vă permite, de asemenea, să vă accesați contul personal Apple Music și să vă bucurați de divertisment fără întreruperi.2 Integrarea nativă a Apple Music prin intermediul MMI înseamnă că toate serviciile abonate, cum ar fi podcast-urile, pot fi accesate direct. În anumite condiții, integrarea este posibilă și pentru vehiculele care au fost deja achiziționate, în mod convenabil și automat, prin intermediul unei actualizări over-the-air.

Despre puterea muzicii în mașină

Dr. Tobias Gründl, strateg de sunet la Audi, are un doctorat în fizică, instrumentează și compune cântece și cântă la diverse instrumente precum acordeon, pian, saxofon, vioară și cajón. Sunetul din mașină este o tematică foarte dragă pentru el. Cinci întrebări pentru Gründl despre importanța muzicii și a acusticii în vehicule.

Dr. Tobias Gründl, strategul Audi în domeniul sunetului, știe cum sună premium și ce este important pentru un sunet bun.

Dle Gründl, de ce este mașina un loc atât de popular pentru a asculta muzică? Acest lucru se datorează, probabil, faptului că într-o mașină nu numai că poți asculta muzică, ci și o poți experimenta. Deseori sunteți pe cont propriu și vă puteți relaxa. În conformitate cu portofoliul nostru de produse, clienții noștri sunt învăluiți în mod optim de sunet în fiecare loc din mașină. În conformitate cu filozofia noastră de sunet, îmbogățim fiecare spațiu cu ADN-ul nostru sonor. Vehiculul devine o sală de concerte. Ce influență are muzica la volan? În funcție de starea de spirit, muzica vă poate relaxa, vă poate da putere, vă poate face să vă gândiți, vă poate trezi, intensifica sau atenua emoțiile. De aceea, designul sonor în interior este atât de important pentru noi. Acoperim cele mai populare genuri muzicale - de la muzică clasică la rock, pop, jazz și multe altele. În acest fel, ne asigurăm că nevoile muzicale ale clienților noștri sunt satisfăcute în conformitate cu standardele noastre premium. Ce caracterizează experiența sonoră specială? Naturalețea, transparența și strălucirea. Sunetul nostru este clar, simplu și totuși emoțional, creând o simbioză perfectă cu designul interior. Frecvențele joase din zona picioarelor se îmbină cu frecvențele medii de la înălțimea umerilor și cu spectrul de frecvențe înalte din zona stâlpului A și a căptușelii plafonului pentru a forma un întreg mare. Rezultatul este un nor de sunet echilibrat spațial și tonic, îmbogățit de o gamă subsonică emoțională, clar diferențiată, bogată și clară. Este acustica deosebit de importantă într-o mașină electrică? Da, deoarece vehiculele electrice au, în general, un efect acustic mai silențios asupra ocupanților, din cauza lipsei frecvențelor motorului cu ardere internă. Acest lucru ne permite să dezvoltăm genul de design sonor pe care ni l-am dorit întotdeauna. Fiecare frecvență joasă, medie și înaltă este perceptibilă. O piatră de hotar pentru noi și pentru fiecare fan audiofil al muzicii. Și ce muzică ascultați în mașină? Asta diferă foarte mult. Nu prefer un stil anume, ascult opere și operete, muzică ușoară sofisticată, rock, pop, dar și jazz, reggae și folclor.

    Experiență muzicală premium în Audi Q8 e-tron3

    Integrarea Apple Music în Audi Q8 e-tron3 completează interiorul progresiv al modelului Audi complet electric. Aici puteți afla mai multe despre inovațiile tehnologice, sportivitatea și funcționalitatea vehiculului.

    Consumul de energie combinat1: 20,26-25,58 kWh/100 km (WLTP)

    Emisiile de CO₂1: 0 g/km (WLTP)

    Pentru acest vehicul sunt disponibile doar valorile de consum și de emisii conform WLTP și nu NEDC.

    1. Valorile declarate ale consumului și emisiilor au fost determinate conform procedurilor de măsurare prevăzute de lege. La 1 ianuarie 2022, ciclul de testare WLTP a înlocuit complet ciclul de testare NEDC, ceea ce înseamnă că nu există valori NEDC pentru vehiculele nou omologate după această dată. Informațiile nu se referă la un vehicul individual și nu fac parte din ofertă, ci sunt folosite exclusiv în scopul de a compara diferitele tipuri de vehicule. Echipamentele și accesoriile suplimentare (piese accesorii, formatul anvelopelor etc.) pot modifica parametrii relevanți ai vehiculului, cum ar fi greutatea, rezistența la rulare și aerodinamica și, pe lângă condițiile meteorologice și de trafic și comportamentul individual de conducere, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie, emisiile de CO₂ și performanțele de conducere ale unui vehicul. Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul de combustibil și valorile emisiilor deCO₂măsurate conform WLTP sunt în multe cazuri mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Acest lucru poate duce la modificări corespunzătoare ale impozitării vehiculelor începând cu 1 septembrie 2018. Pentru mai multe informații despre diferențele dintre WLTP și NEDC, consultați www.audi.ro/service-si-accesorii/audi-service/tehnică mediu înconjurător/wltp.
    2. Disponibilitatea de bază a serviciilor de streaming media depinde de fiecare țară. Pentru a-l utiliza, aveți nevoie, de obicei, de un cont la un serviciu de streaming media, ceea ce poate genera costuri suplimentare.
    3. Audi Q8 e-tron: consum de energie (combinat¹) în kWh/100 km: 20,26-25,58; emisii (combinate¹) de CO₂ în g/km: 0. Pentru acest autovehicul sunt disponibile doar valorile de consum și emisii conform WLTP și nu NEDC.