Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri

Mattia Binotto preia o poziție importantă în managementul proiectului de Formula 1 al mărcii Audi

  • Mattia Binotto va fi directorul operativ și totodată directorul tehnic al Sauber Motorsport AG
  • Viitoarea echipă de uzină Audi își realiniază structura de conducere
  • Oliver Hoffmann și Andreas Seidl ies din proiect

Ingolstadt, 23 iulie 2024 – Pregătirile mărcii Audi pentru intrarea în cea mai înaltă clasă a motorsportului înantează cu viteză maximă. Managementul viitoarei echipe de uzină Audi F1 este reînnoit acum, în urma preluării complete a tuturor acțiunilor Sauber Holding AG, preluare ce presupune, de asemenea, realinierea structurii de conducere. Din 1 august, fostul șef de echipă F1, Mattia Binotto, se alătură proiectului Audi F1, preluând conducerea în Hinwil.

„Sunt încântat că am reușit să îl câștigăm de partea noastră pe Mattia Binotto, pentru ambițiosul nostru proiect de Formula 1", a declarat Gernot Döllner, CEO AUDI AG. „Cu o vastă experiență de peste 25 de ani în Formula 1, el va fi, fără îndoială, capabil să aducă o contribuție decisivă pentru Audi." După ce a absolvit ingineria mecanică la EPFL în Elveția, italianul s-a alăturat imediat echipei de testare F1 Ferrari în 1995. Apoi el a deținut diverse funcții, de la cea de inginer șef, la poziția de director al departamentului Motoare și director tehnic. În 2019 a fost numit în funcția de director de echipă Scuderia Ferrari.

Mattia Binotto va fi directorul operativ și directorul tehnic, intrând astfel în echipa de conducere a Sauber Motorsport AG, ca responsabil pentru managementul operativ și succesul sportiv al echipei de curse. Mattia Binotto va raporta Consiliului de Administrație al Sauber Motorsport AG.

Alegerea lui Mattia Binotto în aceste funcții face parte din procesul de realiniere a structurii de management a viitoarei echipe de uzină Audi. Această realiniere asigură autonomia și independența proiectului Audi F1. În acest context, Audi reorganizează echipa de management pentru activitățile în domeniul Formulei 1. „Scopul nostru este de a aduce întregul la o viteză de Formula 1, prin intermediul unor structuri de management clare, al responsabilităților clar definite și al reducerii interfețelor, precum și prin procese eficiente de luare a deciziilor. În acest scop, echipa trebuie să poată acționa independent și rapid”, a declarat Gernot Döllner, care în viitor va prelua funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Sauber Motorsport AG.

Oliver Hoffmann, care a fost anterior președinte al Consiliului de administrație al tuturor companiilor Sauber și Andreas Seidl, anterior CEO al Sauber Motorsport AG și Sauber Technologies AG, părăsesc proiectul în urma acestei realinieri. Gernot Döllner: „Aș dori să le mulțumesc lui Oliver și lui Andreas pentru munca lor esențială în vederea intrării noastre în Formula 1, precum și pentru implicarea lor în pregătirea acestui proiect.”