Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri

Punctaj maxim la capitolul siguranță pentru Audi Q6 e-tron

  • Audi Q6 e-tron* impresionează la Euro NCAP cu punctajul maxim de cinci stele și se situează pe primul loc la secțiunea aferentă siguranței pentru copii
  • Audi va prezenta versiunea Sportback a gamei Q6 e-tron în 14 octombrie 2024, la Salonul Auto de la Paris 2024

Ingolstadt, 11 octombrie 2024 - În urma testelor și evaluărilor, renumitul Program European de Evaluare a Autovehiculelor Noi Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) a acordat punctajul maxim de cinci stele pentru modelul Audi Q6 e-tron*. În acest sens, automobilul a fost evaluat la categoriile ”Protecția ocupanților adulți”, ”Siguranța copiilor”, ”Protecția participanților vulnerabili la trafic” și ”Sistemele de asistență disponibile în dotarea standard” și a obținut rezultate excelente la toate testele.

Echipa de testare Euro NCAP a evaluat ”Protecția ocupanților adulți” la 91%, ceea ce înseamnă aproape punctaj maxim și reprezintă protecție optimă. Au fost evaluate acum în premieră pentru un Audi și funcțiile de protecție post-coliziune (inclusiv informațiile transmise serviciilor de urgență și funcția de apel de urgență e-call), iar Audi Q6 e-tron a obținut rezultate excelente și la această secțiune.

Cu un rating de 92% la categoria siguranței copiilor, familia de modele Audi Q6 e-tron este în prezent „cea mai bună din clasă” dintre toate vehiculele testate până în prezent în anii 2023 și 2024. Dotările și funcțiile ce depășesc cerințele obligatorii de protecție a consumatorilor contribuie, de asemenea, la acest rezultat. De exemplu, Q6 e-tron* este unul dintre puținele modele din segment ce au trei scaune i-size, două fiind în spate și unul pentru scaunul pasagerului din față. „i-size” este un standard european de siguranță pentru scaunele pentru copii, introdus în 2013. Acesta asigură o compatibilitate fără restricții a scaunului pentru copii și autovehicul. Scaunul pasagerului din față de la modelul Q6 e-tron este echipat cu funcția de dezactivare automată a airbag-ului pasagerului din față, pentru folosirea scaunelor pentru copii orientate spre spate. Astfel, mașina detectează automat când trebuie să dezactiveze acest airbag. Sistemele de reținere au fost, de asemenea, îmbunătățite pentru situația în care sunt utilizate scaune pentru copii și oferă protecție optimă pentru copiii de toate vârstele.

Siguranța oferită de modelele Audi este o prioritate de top pentru marcă, unde 220 de experți efectuează anual peste 1.000 de teste complexe de impact, precum și aproximativ 20.000 de simulări virtuale de accidente și lucrează în mod constant la noi funcții de siguranță.

Rezultatele testelor NCAP se aplică nu numai pentru SUV-ul Audi Q6 e-tron* prezentat în martie, ci și pentru varianta Sportback, care va fi lansată pe piață în 2025. Sunt incluse aici, de asemenea, modelele S. În 14 octombrie, Audi va prezenta în premieră mondială versiunea Sportback a familiei Q6 e-tron, la Salonul Auto de la Paris 2024.

Familia Audi Q6 e-tron este în creștere

În 14 octombrie, Audi va prezenta în premieră mondială versiunea Sportback a familiei Q6 e-tron, la Salonul Auto de la Paris 2024.

Consumul electric și emisiile aferente modelelor menționate anterior:

Audi Q6 SUV e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 19,6-16,5; emisii mixte de CO₂ în g/km: 0; clasa CO2: A