Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri

Un debutant atrăgător în lumea mobilității electrice: modelul Audi Q4 35 e-tron

  • Capacitatea de 55 kWh (52 kWh net) a bateriei permite o autonomie de până la 365 de kilometri; cei 125 kW (170 CP) asigură o performanță de conducere superioară
  • Un magazin App Store integrat oferă acces la aplicații populare ale terților; actualizări regulate garantează faptul că acestea sunt permanent la zi
  • Echipamente complexe oferite ca dotare standard

Ingolstadt, 18 iulie 2024 - Audi adaugă o variantă entry-level atractivă în seria Q4 e-tron: polivalentul model Audi Q4 35 e-tron*, împreună cu versiunea Sportback, cu un spate elegant. Modelul premium complet electric include echipări complexe ca dotare standard, oferă o autonomie de până la 355 de kilometri (Sportback: 365 de kilometri), și o capacitate de încărcare CC de 145 kW. Nou în Q4 e-tron: un magazin integrat facilitează accesul direct la aplicații populare ale terților, cum ar fi Spotify sau Audible, fără utilizarea unui smartphone. Modelul Q4 35 e-tron* va fi disponibil pentru comandă începând cu luna iulie a acestui an.

Cea mai bine vândută mașină a mărcii cu patru inele devine și mai atrăgătoare - datorită unei game de modele extinse. Cu Q4 35 e-tron*, Audi facilitează și mai mult accesul la segmentul premium compact complet electric. Modelul va fi disponibil începând din iulie și este echipat cu o baterie de 55 kWh (52 kWh net), care permite o autonomie de până la 355 de kilometri pentru SUV-ul compact și 365 de kilometri pentru varianta Sportback. În condiții optime și datorită structurii chimice îmbunătățite a celulelor, nivelul de încărcare al bateriei ajunge de la 10 la 80 la sută în numai 25 de minute, la încărcarea la o stație de încărcare rapidă. Pentru până la 125 de kilometri (Sportback: 130 de kilometri) încărcarea se poate realiza în numai zece minute. Puterea maximă de încărcare CC este de 145 kW. Q4 35 e-tron* (consum de curent în regim mixt în kWh/100 km: 19,2-17,0 (WLTP); emisii de CO2 în regim mixt în g/km: 0; CO2 clasa: A) sprintează de la 0 la 100 km/h în 9,0 secunde, cu o viteză de top de 160 km/h. Un motor sincron cu excitație permanentă (PSM) de 125 kW (170 hp) (consum de curent în regim mixt în kWh/100 km: 19,2-16,4 (WLTP); emisii de CO2 în regim mixt în g/km: 0; CO2 clasa: A) și eficiență ridicată, precum și o livrare superioară de putere furnizează propulsia pe puntea spate. Motorul electric cu caracteristici avansate de management termic dispune de răcire pentru economisirea energiei: geometria și amplasarea pinioanelor în cutia de viteze și componentele construite special pentru transmiterea și distribuirea uleiului mențin temperaturile din grupul motopropulsor scăzute. Circuitul de răcire asigură menținerea uleiului la temperatura potrivită. O cămașă pentru răcire cu apă în exteriorul statorului ajută, de asemenea, răcirea.

Interconectat optim într-un mediu urban

Pentru Q4 35 e-tron* și celelalte variante din seria de modele Q4 e-tron, Audi Application Store va fi disponibil pentru prima dată în interfața multimedia (MMI) a autovehiculului, începând cu luna iulie a acestui an. Acesta oferă acces la o selecție vastă și în creștere de aplicații populare, de la știri și podcasturi, sport și jocuri, la conținut video și divertisment, fără utilizarea unui smartphone. Este inclus un pachet de date de 25 GB pentru un an**, pachet pe care clienții îl pot activa gratuit prin intermediul Cubic Telecom. Conexiunea de date se realizează prin intermediul antenei exterioare a autovehiculului, îmbunătățind calitatea recepției și economisind bateria smartphone-ului.

Prin informațiile detalite oferite de sistemul de navigației, clienții pot planifica încărcarea cu mai multă precizie. Nivelul de încărcare dorit pentru baterie la destinație poate fi definit separat, sau pot fi selectate stații de încărcare de la furnizori specifici, precum IONITY. Conexiunea smartphone-ul cu autovehiculul aduce fără probleme conținutul acestuia direct pe afișajul tactil al sistemului MMI. Conținuturi precum navigație, telefonie, muzică sau aplicații selectate de la terți pot fi transferate wireless sau prin cablu USB-C.

În plus, ChatGPT va fi integrat în comanda vocală online a tuturor modelelor Q4 e-tron. ChatGPT oferă o gamă largă de opțiuni care trec dincolo de limitele comenzilor vocale anterioare. Cu comanda vocală extinsă, clienții pot controla sistemul Infotainment, navigația și climatizarea și pot adresa întrebări pe subiecte uzuale. Abilitatea de a solicita informații în limbaj natural face condusul mai sigur, șoferii putând monitoriza continuu traficul. ChatGPT este furnizat prin intermediul serviciului Microsoft Azure OpenAI. Baza pentru această nouă funcție pentru clienții Audi o reprezintă soluția Chat Pro de la Cerence Inc. cu integrare ChatGPT adaptată pentru industria auto.

Echipare complexă în dotarea standard

Accesul în lumea mobilității electrice în segmentul premium începe cu Audi Q4 35 e-tron* și Q4 Sportback 35 e-tron*. Echiparea complexă include, printre altele, navigația Audi MMI plus, navigația Audi Connect și sistemul Infotainment și panoul de bord cu cockpit virtual Audi complet digital de 10,25 inch. Hayonul este acționat electric și reacționează la gesturi cu piciorul, în combinație cu cheia confort opțională. Și scaunele față încălzite fac parte din echiparea standard. Modelul este disponibil pentru comandă în ambele variante.

*Valorile comune pentru consumul de combustibil/curent și emisii pentru toate modelele menționate și disponibile pe piața germană pot fi găsite în lista furnizată la finalul acestui text.

** Pentru rezervare sunt necesare înregistrarea și autentificarea separate pe pagina web Cubic Telecom website (https://audi.cubictelecom.com). În acest scop se încheie un contract separat între Cubic și client. Pachetul de date este limitat la un an de utilizare. Pentru disponibilitatea specifică fiecărei țări, contactează partenerul tău Audi sau accesează https://audi.cubictelecom.com.

Valorile de consum de combustibil/curent și emisii ale modelelor menționate mai sus:

Audi Q4 35 e-tron Consum de curent în regim mixt în kWh/100 km (62,1 mi): 19,2-17,0 (WLTP); emisii de CO2 în regim mixt în g/km (g/mi): 0 (0) Clasa CO2: A

Audi Q4 Sportback 35 e-tron Consum de curent în regim mixt în kWh/100 km (62,1 mi): 18,7-16,4 (WLTP); emisii de CO2 în regim mixt în g/km (g/mi): 0 (0) Clasa CO2: A