Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri
Audi
Design
Viziunea din spatele noului Audi activesphere concept

Viziunea din spatele noului concept Audi activesphere1

Audi va prezenta conceptul Audi activesphere1 în 2023. Marc Lichte, Head of Design Audi, despre stilul de viață activ, experiența quattro și estetica maximă.

Text: Bernd Zerelles - Foto: Andi Mayr, AUDI AG - Timp de citire: 4 min

Vehiculul prezentat este un concept care nu este disponibil ca vehicul de serie.

Noul Audi activesphere concept1 va fi prezentat la începutul anului 2023.

Noul Audi activesphere concept1 va fi prezentat la începutul anului 2023.

Marc, în vară, Audi a anunțat un al patrulea vehicul concept Sphere. Cu această ocazie, el va fi dezvăluit lumii. Ce fel de vehicul va fi noul Audi activesphere concept¹? Cu siguranță unul foarte special (zâmbește). Audi activesphere concept¹ va reuni două lumi care nu au mai fost combinate până acum: un vehicul robust de teren și un coupé elegant și super-frumos. Pentru că Audi este o marcă progresistă. Obiectivul nostru este să inspirăm cu idei nemaiîntâlnite. Vehiculul este deosebit de estetic și se hrănește din contraste: culori reci și calde, conducere autonomă și automată, forme tăioase și aerodinamice, simple, dar în același timp complet tekkie.

Cum a apărut ideea acestui concept de vehicul? Hotspot-urile globale pentru tendințe includ la momentul actual Beijingul din China și California din SUA. Cultura auto este deosebit de vie în special în Malibu. În aceste orașe avem studiouri de design Audi. Întotdeauna îmi întreb echipa din aceste studiouri: Ce urmează - care este următorul lucru important? Doar gândindu-te așa poți crea ceva cu adevărat nou. În California, oamenii au un stil de viață foarte activ: merg la surfing dimineața înainte de muncă și pleacă în natură, la țară în weekend. De obicei, fac acest lucru cu SUV-ul lor. Dar atunci când merg în oraș pentru a lua masa, iau o altă mașină, una elegantă. Ne-am întrebat: ce-ar fi dacă am crea o mașină care să combine exact aceste două tendințe? Așa s-a născut ideea Audi activesphere concept¹ în studioul de design din Malibu. Întâmplător, mașina se potrivește perfect și cu stilul meu de viață.

Marc Lichte, șeful departamentului de design Audi, se uită din biroul său la modelul Audi activesphere concept1.

Mai mult decât un coupé frumos: Marc Lichte schițează Audi activesphere concept1.

Marc Lichte, șeful departamentului de design Audi, se uită din biroul său la modelul Audi activesphere concept1.

Mai mult decât un coupé frumos: Marc Lichte schițează Audi activesphere concept1.

Audi activesphere concept unește două lumi: un vehicul de teren robust și un coupé elegant și super-frumos.
Marc Lichte

Reunirea lumilor: Noul Audi activesphere concept1 combină pentru prima dată un SUV sportiv cu un coupé elegant.

Reunirea lumilor: Noul Audi activesphere concept1 combină pentru prima dată un SUV sportiv cu un coupé elegant.

Vă rugăm să descrieți stilul dvs. de viață. Descrierea perfectă ar fi un stil de viață activ. După o zi lungă la serviciu și în weekend, fac totul în aer liber. Fie că este vorba de canotaj, schi, o tură rapidă cu bicicleta de munte, o tură de 70 de kilometri pe o gravelbike, navighez cu o barcă sau cu un iaht. Aerul proaspăt, apa curată, simțind natura - îmi place asta, este pasiunea mea. Întotdeauna cer perfecțiune și performanță de la echipamentul meu sportiv, dar și de la mine însumi. Designul unei mașini îl abordez cu aceeași pasiune: trebuie să fie întotdeauna cea mai bună de până acum, performanță și estetică în armonie, perfectă până la cel mai mic detaliu.

Ce înseamnă acest lucru pentru un vehicul adaptat special pentru acest stil de viață? Ne puteți oferi deja o idee despre limbajul de design al conceptului Audi activesphere concept1? Audi activesphere concept1 face următorul pas în limbajul de design al mașinilor concept Audi Sphere. Sunt motivat de dorința de a crea ceva atemporal. Pentru mine, designul minimalist este un design durabil în cel mai bun sens al cuvântului. Forme care durează mult timp. Acest lucru l-am avut în vedere și pentru conceptul Audi activesphere¹: nucleul ADN-ului Audi este încă quattro, tehnologia de propulsie care ne definește de zeci de ani. Limbajul de design al Audi activesphere concept1 va arăta acest lucru în forma sa cea mai pură. Mașina este foarte atemporală, dar în același timp progresistă și va ieși în evidență. O formă simplă, redusă la maximum, dar foarte musculoasă, cu muchii delicate. Dar, ca și în cazul ideii de bază pentru vehicul, ne-am pus aceeași întrebare: care este următorul nivel pentru quattro? Răspunsul este: quattro nu este doar o tehnologie sau un element de design. quattro devine o experiență.

Un element de design pe modelul de lut al conceptului Audi activesphere concept1.

Marc Lichte schițează ideea Audi activesphere concept1 pe ecranul digital.

Un element de design pe modelul de lut al conceptului Audi activesphere concept1.

Marc Lichte schițează ideea Audi activesphere concept1 pe ecranul digital.

Quattro, nucleul ADN-ului Audi, se transformă într-o experiență.
Marc Lichte

Puteți dezvălui ceva mai mult despre domeniul de utilizare al Audi activesphere concept1? Va fi un companion care te va duce peste tot în siguranță. Chiar și în viața de zi cu zi, vă veți bucura întotdeauna de sentimentul de aventură și de libertate de a putea pleca oricând cu Audi activesphere concept1 pentru a călători în întreaga lume - pe orice drum pe care îl veți întâlni.

Mai mult, toate echipamentele sportive pentru un stil de viață activ pot fi perfect integrate. Acest lucru se datorează faptului că Audi activesphere concept1 va fi foarte variabil, la fel ca și celelalte concepte Sphere dinaintea sa. Vehiculul este o experiență de 360 de grade, 365 de zile pe an. Pe scurt: cu Audi activesphere concept¹ puteți trăi aventura perfectă. Audi activesphere concept1 este mașina unică și supremă. Aceasta este mașina mea.

Marc Lichte are el însuși un stil de viață activ - aici făcând ciclism montan în Tirolul de Sud, Italia.

Marc Lichte are el însuși un stil de viață activ - aici făcând ciclism montan în Tirolul de Sud, Italia.

Conceptul viitorului

Audi grandsphere concept1(imaginea din stânga), Audi skysphere concept1, Audi urbansphere concept1 – și, în curând, noul Audi activesphere concept1: cu aceste patru mașini concept, Audi prezintă noile spații de experiență mobile ale viitorului.

  1. Vehiculul prezentat este un vehicul concept care nu este disponibil ca vehicul de serie.
  2. Valorile declarate referitoare la consum și emisii au fost determinate conform procedurilor de măsurare prevăzute de lege. La 1 ianuarie 2022, ciclul de testare WLTP a înlocuit complet ciclul de testare NEDC, ceea ce înseamnă că nu există valori NEDC pentru vehiculele nou omologate după această dată. Informațiile nu se referă la un vehicul individual și nu fac parte din ofertă, ci sunt folosite exclusiv în scopul de a compara diferitele tipuri de vehicule. Echipamentele și accesoriile suplimentare (piese accesorii, formatul anvelopelor etc.) pot modifica parametrii relevanți ai vehiculului, cum ar fi greutatea, rezistența la rulare și aerodinamica și, pe lângă condițiile meteorologice și de trafic și comportamentul individual de conducere, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie, emisiile de CO₂ și performanțele de conducere ale unui vehicul. Datorită condițiilor de testare mai realiste, consumul de combustibil și valorile emisiilor de CO₂măsurate conform WLTP sunt în multe cazuri mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Acest lucru poate duce la modificări corespunzătoare ale impozitării vehiculelor începând cu 1 septembrie 2018. Pentru mai multe informații despre diferențele dintre WLTP și NEDC, consultați www.audi.ro/service-si-accesorii/audi-service/tehnică mediu înconjurător/wltp