Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri
Audi
Viitor
Bine ați venit în camera de relaxare

Bine ați venit în camera de relaxare

Cu cazul de utilizare „Health“, în cadrul Audi urbansphere concept1 se poate selecta un program de stare de bine care transformă autovehiculul într-o cameră specială de relaxare.

Text: AUDI AG - Foto: AUDI AG - Timp de citire 4 min

Vehiculul prezentat este un vehicul concept care nu este disponibil ca vehicul de serie.

Inspirați: În cazul de utilizare Health, asistentul digital sugerează meditația

Inspirați: În cazul de utilizare Health, asistentul digital sugerează meditația

Lumina se diminuează în intensitate până la culoarea caisei, se aude muzică relaxantă, afișajul sugerează un ritm de respirație calm, scaunul se înclină - și tot ce trebuie să faceți este să inspirați și să expirați. Bucurați-vă de liniște și pace. Lăsați pulsul lumii exterioare în urma dumneavoastră. Totul este pregătit pentru ca să vă dedicați meditației în Audi urbansphere concept2. Autovehiculul devine un loc de relaxare, oferind o experiență imersivă de stare de bine. „Health“ este numele cazului de utilizare din cel mai recent vehicul concept Audi, în care interacțiunea dintre lumină, scaun, sunet și interfață creează această atmosferă specială.

Spațiu pentru odihnă și relaxare: Audi urbansphere concept1 oferă o experiență imersivă de stare de bine prin intermediul cazului de utilizare Health.

Spațiu pentru odihnă și relaxare: Audi urbansphere concept1 oferă o experiență imersivă de stare de bine prin intermediul cazului de utilizare Health.

Asistentul digital este ca un majordom. Acesta este întotdeauna disponibil, are grijă și se ocupă de dumneavoastră. Vă oferă sugestii și puteți interacționa cu el.
Christina Huber

Christina Huber, designer de interfețe de utilizare la Audi, a proiectat cazul de utilizare Health pentru Audi urbansphere concept¹.

Christina Huber, designer de interfețe de utilizare la Audi, a conceput procesul în colaborare cu Italdesign, un studio de design din Torino, Italia, care aparține AUDI AG: „Audi urbansphere concept1 este o cameră ecranată, protejată. Beneficiind de întreaga suprafață a instrumentelor în cazul de utilizare Health, acesta creează o atmosferă complet diferită de cea a unei locuințe. Efectul de cocooning, experiența imersivă, este foarte specială.“ Acest caz de utilizare Health este încorporat într-un proces holistic. Atunci când pasagerul se apropie de Audi urbansphere concept1, scenariul de întâmpinare începe mai întâi: vehiculul proiectează un covor de lumină pe podea și deschide automat ușile. Incrustațiile și iluminarea ambientală devin vizibile, iar scaunul se întoarce în direcția ușilor deschise. După urcare, sunteți întâmpinat la locul dumneavoastră de un mesaj de bun venit și de un asistent personal pe interfața digitală. Christina Huber: „Asistentul digital este ca un majordom. Acesta este întotdeauna disponibil, are grijă și se ocupă de dumneavoastră. Vă oferă sugestii și puteți interacționa cu el.”

    Astfel, asistentul sugerează, de asemenea, cazul de utilizare Health. Dacă pasagerul din al doilea rând de scaune îl activează, o cameră amplasată în spătarul scaunului din fața sa pornește o scanare facială, care determină un așa-numit factor de stres prin măsurarea dimensiunii pupilei. Dacă acesta este ridicat, se activează meditația imersivă pentru a ghida pasagerul către o stare de relaxare. Întregul interior al Audi urbansphere concept1 este transformat într-o altă stare de spirit. Lumina se schimbă într-o culoare caldă, care favorizează relaxarea, sunetul din categoria Relaxation se acumulează, iar scaunul se deplasează în poziția de relaxare la 60 de grade. La finalul meditației, interiorul vehiculului revine la starea neutră, în care pasagerii pot decide cum doresc să folosească călătoria în Audi urbansphere concept1 pentru o muncă focusată, pentru a asculta o muzică ce inspiră sau pentru a comunica în mod energic. Cazul de utilizare Health al Audi urbansphere concept2 este atât o invitație, cât și o formă de îngrijire. Acesta spune la începutul șederii în vehicul: mai întâi ajungeți, relaxați-vă, reconectați-vă cu propria persoană. Și apoi, cu o vigoare reînnoită, folosiți această energie acumulată.

    Audi urbansphere concept este un spațiu ecranat, protejat. Beneficiind de întregul tablou de instrumente în cazul de utilizare Health, efectul de cocooning, experiența imersivă, este foarte specială.
    Christina Huber

    Un cocon în agitația megaorașelor: pasagerii se bucură de propriul refugiu privat în Audi urbansphere concept1.

    Un cocon în agitația megaorașelor: pasagerii se bucură de propriul refugiu privat în Audi urbansphere concept1.

    Concept de spațiu pentru clasa de lux

    Patru scaune individuale pe două rânduri: Audi urbansphere concept1 oferă un confort generos de primă clasă, cu opțiuni de relaxare și divertisment.

    1. Vehiculul prezentat este un vehicul concept care nu este disponibil ca vehicul de serie.
    2. Vehiculul prezentat este un vehicul concept care nu este disponibil ca vehicul de serie. Funcțiile de conducere automată prezentate sunt tehnologii în curs de dezvoltare, nu sunt disponibile pentru vehiculele de serie și funcționează numai în limitele sistemului. Toate posibilele utilizări ale sistemelor tehnice și funcțiilor prezentate reprezintă un singur concept posibil și depind de reglementările legale respective din țară.